Kültür Hattı projesi kapsamında Türkiye’den kültür profesyonellerine yönelik olarak gerçekleştirilecek çevrimiçi eğitim programlarına katılım için başvurular başladı.
UNESCO Kültürel Çeşitlilik Uluslararası Fonu’nun desteğiyle, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Kültür Politikaları Çalışmaları tarafından, Türkiye Avrupa Vakfı’nın proje ortaklığında yürütülen Kültür Hattı projesi kapsamında Ekim-Kasım-Aralık aylarında kültür profesyonellerine yönelik üç ayrı ücretsiz eğitim programı düzenlenecek. Kültür politikaları ve kültür yönetimi alanlarında, Türkiye genelinden katılımcılara yönelik olarak düzenlenecek eğitimler aşağıdaki tarihlerde çevrimiçi gerçekleştirilecektir:
Eğitim programları, kültür profesyonellerinin kültür politikaları ve yönetimi alanındaki bilgi, beceri ve yetkinliklerinin artırılmasını ve farklı şehirlerden gelen uzmanlar arasında etkin bir iletişim ağının geliştirilmesini hedeflemektedir.
BAŞVURU ŞARTLARI
Başvurular proje ekibi ve danışma kurulu tarafından 31 Ağustos – 23 Eylül 2021 tarihleri arasında değerlendirilecektir. Seçilen katılımcılar, 27 Eylül 2021 tarihinde Kültür Hattı web sitesinden ilan edilecektir.
Proje ve eğitimler ile ilgili tüm gelişmeler ve duyurular bu web sitesinden – www.kulturhatti.org – paylaşılacaktır.
Eğitimler, hafta içi mesai saatlerinde gerçekleştirilecektir; bu nedenle eğitim programına başvurunuzun kabulü durumunda çalışma takviminizi eğitim saatlerine göre planlamanız beklenmektedir.
Eğitim programının tamamına katılım gösterenlere katılım belgesi verilecektir.
Her bir eğitim programının detayı, Ekim ayından itibaren, program tarihlerinden bir süre önce katılımcılarla paylaşılacaktır.
Başvuru formu için: https://bit.ly/Kultur_Hatti_Egitim_Basvurusu
* Eğitim programına başvurabilecek İç Anadolu Bölgesi ve Karadeniz Bölgesi şehirleri (Katılımcı adaylarının bu şehirlerden birinde ya da birkaçında çalışmalarını sürdürmeleri gerekmektedir.):
- Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat (İç Anadolu Bölgesi)
- Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çorum, Gümüşhane, Giresun, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon, Zonguldak (Karadeniz Bölgesi)
(Belirtilen eğitim tarihinde değişim yapılabilir, tarihlerde değişiklik yapma hakkı İKSV’ye aittir.)
** Eğitim programına başvurabilecek Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi şehirleri (Katılımcı adaylarının bu şehirlerden birinde ya da birkaçında çalışmalarını sürdürmeleri gerekmektedir.):
- Ağrı, Ardahan, Bitlis, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Şırnak, Tunceli, Van (Doğu Anadolu Bölgesi)
- Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak (Güneydoğu Anadolu Bölgesi)
(Belirtilen eğitim tarihinde değişim yapılabilir, tarihlerde değişiklik yapma hakkı İKSV’ye aittir.)
*** Eğitim programına başvurabilecek Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi şehirleri (Katılımcı adaylarının bu şehirlerden birinde ya da birkaçında çalışmalarını sürdürmeleri gerekmektedir.):
- Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova (Marmara Bölgesi)
- Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak (Ege Bölgesi)
- Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Mersin, Osmaniye (Akdeniz Bölgesi)
(Belirtilen eğitim tarihinde değişim yapılabilir, tarihlerde değişiklik yapma hakkı İKSV’ye aittir.)